Wed Jul 15 06:52:26 UTC 2009

(intern DAVIDWE) kortere teksten

Stemming: ja 1, nee 0, onbekend 0, onthouding 0, afgehandeld ja

{0} Teksten: hoe korter hoe beter {1}. Structuur: 1ste alinea (italic) alle standpunten (genummerd) meedelen, dan eventueel (genummerd) motiveren {2}. Eventuele gevoels-inhoud en/of uitwijdingen achter aan onder dubbele streep.

{1} Sneller.

{2} Duidelijker, sneller, transparanter. Iemand weet na 1 alinea de mening, kan de motivering van een onverwachte mening meteen vinden. De hele motivering moet dus in 1 blok zitten.Onder een dubbele streep kunnen dan nog eventueel de meer gevoelsmatige / redevoering achtige dingen. Wij betreuren ... het was een schande dat ... zijn blij dat ... etc. Wat ruimte om minder zakelijk in te vullen. Tekst die je zonder problemen zou moeten kunnen overslaan.

Elke alinea voor een nieuw blok begint in dit model met {Nummer}, vanaf {0} (weet je dat je een tekst volgens DAVIDWE standaard-model leest).

Het is wel opletten dat in principe alles in de 1ste alinea zit, en alle motivatie boven de streep, anders moeten lezers alsnog overal doorheen. Korter is beter suggereert liefst geen verhalen onder de streep, en liefst alleen een 1ste alinea (eventueel verwijzing/link naar bestaande programma.).

D66 gebruikt trouwens een motie-model "constaterende dat ... overwegende dat ... van mening zijnde dat ... ". Het motie-model is natuurlijk ook interessant om te proberen, het kan allebei (alles kan als het maar leuk is). Het motie-model is strakker in de vormgeving, maar je hebt kans dat je alles bij langs moet.

Eventuele verwijzingen naar onder de streep: {A}, {B}, ...

Het is dus een prioriteit model.