Sat Jul 18 10:43:00 UTC 2009

Anti-konkel besluit

Stemming: ja 1, nee 0, onbekend 0, onthouding 0, afgehandeld ja

{0} Waarnemers toelaten {1}.

{1} Als we waarnemers toelaten van buiten, van andere organisaties, individuen, politieke partijen, dan kunnen wij die waarnemers zelf en hun organisaties politiek be´nvloeden en we zijn zo transparant als mogelijk. Waarnemers zijn gratis extra publiek. Deze methode kan zeker gelden zolang er geen verbitterde revolutionaire strijd is losgebroken, en kan verhelpen dat een dergelijke polarisatie ontstaat.We moeten hierbij dan accepteren dat we ook waarnemers kunnen krijgen vanuit de georganiseerde misdaad, het bankwezen, extreem rechtse groeperingen, geheime diensten uit binnen en buitenland, de top van het internationale groot kapitaal (dat zijn organisaties die bestaan, namen hebben, samen komen, zaken beslissen; het bestaat, ze kunnen dus waarnemers sturen.) Aan de andere kant kunnen waarnemers komen van milieu organisaties, andere progressieve groepen, buurt bewoners, etc etc etc. Zelfs scholieren zouden langs kunnen komen omdat ze een werk stukje maken over politiek, of het als strafwerk op krijgen. Ik zie het probleem niet als we maximaal open zijn, als andere groeperingen onze politiek over nemen dan is dat alleen maar mooi: doel bereikt. De mensen gaan toch kiezen voor de meest democratische transparante groep, dus enig verlies in tactisch voordeel wordt waarschijnlijk ruimschoots goed gemaakt. Dit zorgt er ook weer voor dat bepaalde organisaties wellicht minder behoefte hebben om te infiltreren (net doen alsof ze lid zijn, terwijl ze kennis willen). Overigens is infiltratie eigenlijk maar een heel klein gevaar, omdat de politiek al zo duidelijk vast ligt, er is bijna niet meer aan te morrelen.

Waarom niet ? Wat kopen we voor geheimzinnig konkelen in donkere vochtige krochten en kelders ?

Mensen die echt bang zijn voor politieke vervolging moeten maar een eigen DAVID partij oprichten die zich schuil houdt. Ik zou tegen zulke groeperingen zeggen: hoe je ledental klein, echt klein dus zeg maximaal 10 personen die je echt kan vertrouwen. Vergader nooit met meer dan 2 personen bij elkaar, gebruik schuilnamen en hou geen teksten bij, weer domme mensen en praat leuters. Test nieuwe leden, organiseer je per mini-groepjes voor acties en vertel de rest alleen wat ze echt moeten weten, kom nooit samen met z'n allen. Zulke mini-cellen zijn vrij moeilijk te pakken bij politieke vervolging. Misschien is 10 man/vrouw al te groot, 9 is al beter. De best beveiligde DAVID cel is uiteraard de cel van 1 persoon. Vraag je dus gedegen af wat het voordeel van organisatie Řberhaupt is. Veel van dit soort mini cellen zullen waarschijnlijk toch nog opgerold kunnen worden, maar de schade blijft dan beperkt tot die 9 man/vrouw. Als je media moet gebruiken praat dan in ogenschijnlijk alledaagse code taal, liefst ook als je direct praat. Pas op welke web sites je bekijkt etc, allerlei zaken kunnen worden bijgehouden.

Als je dan geheimzinnig wilt zijn en daar de voordelen van ziet, doe het dan ook echt goed en laat je ook echt niet kennen / pakken. Draai die cel dan als een professionele serieuze organisatie, en let op de kleinste details. Pas op met pubers, die zijn meestal niet te vertrouwen, het kan nog alle kanten uit en ze zijn zelden gecontroleerd genoeg. Ze zien het teveel als een spannend spel en doen het voor de spanning, dus dat leidt tot onnodige risico's. Als ik aan 1 ding een hekel heb dan is het aan onprofessionele illegale organisatie. Doe het niet, of doe het Úcht goed. Ga dus ook niet onnodig informatie vergaren bijvoorbeeld, hoe meer je weet hoe meer er uit je gemarteld kan worden. Andere cellen hoef je ook niet te kennen, die wil je niet kennen. Als je spionnetje wil spelen omdat je denkt dat het nuttig is, zorg er dan ook voor dat je een toppertje bent. Zorg er vooral voor dat je niet opvalt, of opvalt op een ongevaarlijke manier, dat is eigenlijk het hele eieren eten zou ik denken. Pas op dat andere cellen wel eens half ge´nfiltreerd kunnen zijn, iedereen die samenwerking zoekt met andere cellen is dus eigenlijk verdacht, want waarom zoekt die persoon meer mensen ?

Misschien is dit onzin in Nederland op dit moment, maar in andere landen of op andere momenten is het geen onzin. Volgens mij is half-open half-dicht juist veel gevaarlijker en onzinniger. Een grote openbare politieke organisatie die leden geheim probeert te houden: dat werkt toch niet, zo'n leden lijst ligt toch al lang op het bureau van de geheime dienst, of de ene of andere manier ? Dus ik zou stellen: of je bent compleet open, zoals DAVIDWE, of je bent echt onzichtbaar en onbekend. Half/half is volgens mij net niks van allebei, geen transparantie-openheid voordeel want je houdt zaken achter, en geen onbekend voordeel want je kan zo dingen niet echt geheim houden met zo'n grote publieke organisatie.

Pas ook op voor valse rekrutering: de makkelijkste manier om cellen op te rollen door een gewelddadige politieke tegenstander is ze zelf eerst op richten. Waarom rekruteert dij persoon jou, wil hij je erbij lappen ? Het gif van de geheime diensten is de angst en het wantrouwen tussen goede mensen, maar het is er nu eenmaal. Merk op dat valse rekruteerders ook weer uitgeschakeld kunnen worden, ze geven zichzelf immers ook bloot als zijnde ofwel spion of dubbel spion. Valse rekruteerders moeten uiteraard worden uitgeschakeld, dat kan ook door ze bekend te maken als dubbel spionnen.

Laten we een nieuwe maximum grootte instellen: 5 man/vrouw. 10 is veel te groot.

De cellen zijn uiteraard volledig autonoom en hun eigen baas, dat is juist de kracht. Laat je ook niet be´nvloeden door "oproepen" van deze of gene zijde om dit of dat doel te realiseren. Het kan wel een valstrik zijn, etc etc. De beste cel is nog altijd de niet bestaande cel. Het heeft dus alleen zin om je te organiseren als er ook echt een praktisch doel is dat daardoor bereikt kan worden en het risico van organisatie waard is.

Dwing mede leden niet tot dingen te doen die ze zeggen niet aan te kunnen, want dat gaat geheid fout. Mensen weten zelf heel goed wat ze wel en niet aan kunnen. Mensen voelen vaak goed aan wanneer ze boven hun macht gaan werken, en dan gaat het natuurlijk ook fout. Kleine minder gevaarlijke ondersteunende rollen kunnen net zo essentieel zijn voor een bepaald doel.

Heb, uiteraard, overal een goede smoes voor. Ik zou stellen: het is een goed idee als de smoes ook echt waar is. Dus je wil X, en de smoes kan zijn Y, en de actie zou ook wel een door anderen gepleegd kunnen zijn. Doe dan ook echt Y, en X tussendoor (als mogelijk). Dan heb je een beter verhaal (want Y is echt gebeurd). Dit is misschien niet altijd mogelijk, maar vaak wel. Moet je overleggen ofzo, dan ga je natuurlijk niet opeens naar je gezamenlijke "geheime" boom hut. Nee, alles is doodnormaal. Moet je een papiertje uitwisselen ? Dan is er vast wel een dood normale reden te verzinnen om dat te doen, vooral 1 die voor alle partijen geloofwaardig als toeval is af te doen. Geheimzinnig gaan zitten doen is natuurlijk heel erg niet geheimzinnig en wel opvallend. Fluisteren: slecht, leuteren over waar je anders over leutert: goed. Steeds achter je kijken of je gevolgd wordt: dom. Heel normaal een binnenweggetje nemen: beter. Wegrennen als je gevolgd wordt: dom. Je missie over laten gaan en alleen je gekozen smoes Y uitvoeren: goed. Etc etc. Vertel jezelf ook vooral dat je geen spion bent maar dood normaal bezig bent, heel normaal coherent leven dat bij jou past, en dat moet dan ook echt zo zijn. Geheimzinnig rond rennen in de nacht: niet erg slim. Stad in om een broek te kopen: goed. Eten klaar maken: goed. Burcht bouwen: fout. Keurige slaap kamer waar niks geheim of zo ligt: goed. Donker hol met allerlei geheime dingen en dik slot aan de deur: dom. Doos met geheime dingen onder het bed: dom. Geen geheime dingen in huis of waar dan ook: slim. Geheime rommel op verschillende plekken: dom. Als je perse geheime rommel moet hebben en het ligt al in de oven: slim. Let ook op je afval, uiteraard, bekende plek.

Voor de rest moet je het maar zelf uit zoeken, hou het vooral klein en simpel. Het is maar helemaal de vraag of er Řberhaupt wel iets te doen is, en zo niet dan des te beter want geen risico.

Ook een leuke: de nep-cel. Je kunt ook DAVID celletje spelen om zo de aandacht van eventuele andere DAVID celletjes af te leiden. Hoe meer DAVID celletjes, hoe lastiger allemaal te vinden zou je zeggen. Zien ze door de bomen het bos niet meer. Stel je hebt vele dozen DAVID prullaria en teksten in je bezit, gewoon om de geheime diensten te pesten of wat dan ook, om te testen of dat mag, dan vallen serieuzere DAVID cellen die propaganda hebben om echt te gebruiken ook minder op / vallen minder uit de toon. Kan vooral nuttig zijn voor DAVID celletjes die serieuzere dingen doen. Het is ook nuttig voor de bevolking om precies te weten wat het vervolgings-niveau is, wanneer mensen worden opgepakt en wat er dan gebeurd etc. We moeten elkaar natuurlijk ook niet nodeloos bang maken waardoor we niet politiek organiseren terwijl het risico nul is.