Sat Jul 18 08:28:00 UTC 2009

Het ideologisch landschap

Stemming: ja 0, nee 0, onbekend 0, onthouding 1, afgehandeld nee

[Tekening waarbij
   (roof-) kapitalist (alle kapitalisten zijn eigenlijk rovers, al
   beseffen sommigen het misschien niet) over de kantelen
   naar 2 marxisten met een spandoek
   kijkt, en het levensgrote wet-boek dat erachter verschijnt niet
   opmerkt.]

"HA!HA!HA!"
Constitution      D.A.V.I.D.
Grondwet          stelsel

MARX: "schoften!"

Revolutie      Hervormingen

Bevel: meer crisis! meer ellende!
Niks aan de hand, ik zie alleen een paar Marxisten, en ze willen niet eens meer een revolutie ...

Geef je over, kapitalisten, je zit in de hoek, haha

*

Bwahahahahahahah!!! Jullie zijn zulke sukkels hť kapitalisten. Geef je over, nu het nog kan. Geef je over. Laat de poort open en ik zal je niet in de pan hakken. We zijn niet kleiner geworden, domme kapitalisten, maar springen van 20% naar 80%. Geef je over nu je nog wat te verkopen hebt, kan onderhandelen. In ruil voor de wereld geef ik je je leven. Ik kom je beroven, kapitalisten, maar als je de buit afgeeft zal ik ook een eerlijke rover zijn, en je met rust laten. Ik zal ook niet het hemd van je rug roven, alleen wat je teveel hebt. Het zal prima met je gaan, als het aan mij ligt, prima in menselijke termen. Ik zal je niet in kampen opsluiten, ik zal je niet proberen op te voeden, ik zal je niet verbieden om kapitalistische ideeŽn te hebben en uit te dragen. Maar laat de poort open, je kunt geen kant uit. Je kunt geen kant uit, heb je het al door ? Je bent uit het ideologisch veld geslagen. De onwetendheid van het volk is je enige resterende wapen. Ik ga het uit je hand slaan, het volk zal je van dat wapen beroven.

Weet je nog wat er vroeger gebeurde, als een stad omsingeld was en geen kant uit kon ? Weigerde ze zich over te geven, dan werd ze afgeslacht en uitgebrand als ze verloor. Maar opende ze de poorten vrijwillig, zodat het aanvallende leger zich niet hoefde uit te putten en doden betreuren bij de strijd, dan werd haar leven gespaard en alleen de buit geroofd. Eerlijk ? Misschien niet, misschien wel (het hangt er maar vanaf wat het aanvallende leger precies wil nietwaar, en wat de verdedigende stad precies wil) maar bedenk wel dat als jullie de mensen meer ellende aan doen, hun woede hoger en hoger opstijgt, en uiteindelijk willen ze jullie bloed drinken en jullie met tienduizenden tegelijk afslachten. Wie kan die woede dan nog bedwingen, wie voelt zich daartoe geroepen ?

Ik heb niets aan bloed in de straten, om welke reden dan ook. Maar het recht zal zegevieren, dus zorg dat je onschuldig bent. De wraak zal komen als het recht haar roept.

Als je de democratische recht orde blijft respecteren, de vrijheid van meningsuiting, progressieve politieke organisatie, het land niet in de chaos stort of militaire overheersing, als je de progressieven niet vervolgt, dan zal ik jullie ook niet laten vervolgen of de andere kant uitkijken als jullie worden afgeslacht als je het zo ver laat komen. Let maar op, de mensen slachten jullie niet af als ik zeg dat het niet nodig is. Maak het niet te bont, want je zult het terugbetaald krijgen.

Het eventueel uitbreken van een grote oorlog zal jullie ook worden aangerekend. Waag het niet deserterende soldaten dwars te zitten.

Je bent gewaarschuwd, voor je eigen bestwil.

Ik weet ook wel dat ik nu een 1 man fractie ben, niet eens 1 zetel, maar 1 mens, 1 op de hele wereld. Maar de waarheid wint uiteindelijk. Kennis is macht, waarheid is overmacht. Daarom ben ik machtiger dan jullie, en kan ik met jullie doen waar ik zin in heb. Denk daar maar eens over na. Kijk naar de wereld en bereken hoeveel medestanders je krijgt: een minderheid. Besef hoe de menselijke evolutie in elkaar zit, en bereken je kansen: nul. Wat wil je dan ? Sluit je aan bij DAVIDWE, dat is de toekomst. Eerbare niet-gewelddadige democratische oppositie mag natuurlijk ook, vanzelfsprekend daar is de democratie voor, graag zelfs.

Dit zijn geen spelletjes, kapitalisten, ik zeg je hoe het zit. De kans is levensgroot dat het gebeurd, en dan ben je overgeleverd aan mij. Nu kun je het alvast weten, en je er op voorbereiden met goede daden en besluiten. Reken maar dat die goede daden je aangerekend zullen worden, hoe klein ook. Het ligt in je eigen hand. Ik heb helemaal geen zin om jullie af te slachten, het Nederlandse volk heeft daar in principe ook helemaal geen zin in, niemand heeft daar zin in. Zorg er dus voor dat het zo blijft, in je eigen belang.

Het is overigens een hele belangrijke goede stap dat het papieren stembiljet weer is ingevoerd. Goed zo, ga zo verder op het democratische pad ... wie kan je dan iets verwijten.