Mon Aug 3 17:37:24 UTC 2009

Verkiezings affiche

Stemming: ja 1, nee 0, onbekend 0, onthouding 0, afgehandeld ja

{0} Verkiezingsaffiche is elk jaar hetzelfde {1}, bevat het DAVID kenmerk {2}, partij naam {3}, lijst nummer {4}, web-adres en/of andere adres gegevens. Op milieu vriendelijk papier {5}.

{1} Waarom moeilijk (en duur, en vervuilend) doen, als het makkelijk kan. Waarom ook niet A4 ipv A3 ? Laten we een bescheiden en stabiele partij zijn. Een herkenbaar merk neer zetten te midden van het media en partij-propaganda geweld. Ik vermoed dat dat juist veel sterker is op termijn dan affiches van meters groot in alle kleuren van de regen boog, die elk jaar weer anders moeten. Aan die gelijkblijvendheid kleeft ook een verantwoordelijkheid: als stabiel politiek merk moet je je claims waar maken op termijn, anders raak je je geloofwaardigheid kwijt, en dan is het moeilijk vluchten als je steeds hetzelfde eruit ziet (wat we dus juist wel moeten doen, dus goede politiek voeren en het waar maken; en verlies van gezicht nemen en niet proberen te vluchten achter een scherm van kleuren en slogans, maar proberen de schade te repareren met beter beleid (ipv betere affiches).) Groot voordeel is dat je gewoon vrij goedkoop massa's affiches kunt drukken, en alles wat over blijft kan worden herbruikt.

{2} DAVID kenmerk is dit beeld. Dat beeld bevat in beeld-taal (en engels) de 4 kernpunten van een DAVID systeem. Elke DAVID partij kan zo dat beeld voeren, zeker ook eventuele "co-concurrenten" van DAVIDWE.

{3} DAVIDWE: Democratische Autoriteiten, Vennootschappen, Investeringen, Deelgebieden.

{4} Lijst nummer is niet erg relevant, maar wordt altijd gebruikt en maakt affiche herkenbaar als politiek. Dit kan bijvoorbeeld een leeg veld zijn in het affiche, dat eventueel kan worden ingevuld, eventueel zelfs op het moment van ophangen. Eventueel kunnen er nog actuele slogans in die ruimte worden gekalkt, etc etc. Wat maar leuk is. De meeste affiches worden toch met de hand opgehangen, dus kleine moeite om er dan ook een nummer in te zetten (of iets anders).

{5} Het spreekt vanzelf dat een partij als DAVIDWE het aan zichzelf verplicht is om kleine affiches te gebruiken (A4 of nog kleiner), met milieu vriendelijk papier, inkt (dus zwart/wit), en lijm. `Wie de kleinste dingen niet eert, is de grootste dingen niet weert.' Dat betekend ook spaarzaam gebruik van affiche en folder geweld. Mensen zijn niet dom, ze komen er wel achter wat ze moeten weten. Het helemaal niet meedoen met het affiche en folder geweld is op zich helemaal geen gek idee. DAVIDWE is een partij met inhoud, daarom hoef je niet zo gek veel aan de presentatie te sleutelen. Als het goed is verkoopt het concept zichzelf.

[affiche]