Mon Aug 17 15:11:16 UTC 2009

"Banken tijdelijk onteigenen en verliezen compenseren"

Stemming: ja 0, nee 0, onbekend 1, onthouding 0, afgehandeld nvt

Het schijnt een plan te zijn, en deze schrijnende vorm van corruptie schijnt al praktijk te zijn in de VS, om regels in te voeren om enorme verliezen die een bank failliet kunnen laten gaan direct te compenseren uit belasting geld. De juridische truc is "tijdelijk onteigenen van de aandeel houders, de verliezen compenseren met belastinggeld, en dan de bank weer terug te geven aan de aandeelhouders." Dus min of meer om de schandelijke praktijken van de laatste tijd in regels om te zetten.

Dit is het soort corruptie dat visioenen laat opduiken van de nadagen van de grote imperiums, vlak voor hun ineenstorting en `na ons de zondvloed.'

De dreiging is nu dat deze absoluut schandelijke vorm van corruptie ook de ineenstorting van de huidige samenleving tot gevolg zal hebben. Nog niet eens deze corruptie direct een wanhopig gevolg van is de ineenstorting van een systeem, want de problemen zijn volgens DAVIDWE heel goed beheersbaar met de juiste politiek (nl het nationaliseren van het bankwezen, een ministerie van investeringen, zie DAVIDWE programma). Eerder dat een systeem dat al nooit goed werkte, nu een fase ingestuwd wordt die op de lange termijn onhoudbaar is. Je kunt niet banken een economie laten aansturen, die investeringen gaan de verkeerde richting in. Dat is de hele kern ideologie (zo u wilt) van DAVIDWE, kennis die niets met de huidige crisis te maken heeft want het ging ook al fout in het jaar 0 (zeg maar.) Maar zo lang de banken die echt incompetent bezig zijn tenminste nog failliet gaan is er nog een zekere positief effect van de markt-werking in de financiŽle sector. Als je als overheid zegt: "banken, als je het te gek maakt met je risico's, dan past de overheid je verlies wel bij," dan vraag je erom dat de banken onvoorstelbare risico's gaan nemen. In feite roep je de banken op om zulke enorme risico's te nemen dat als de overheid niet bijspringt dat dan ook echt de klap onaanvaardbaar zou zijn. Want een bank die het presteert zichzelf in zo'n positie te manoeuvreren, die heeft meer kans dat de overheid zich voor het blok geplaatst voelt om bij te springen. Het komt nogal eens voor in de financiŽle sector dat als de risico's groter zijn, dat dan ook de mogelijke winst groter is als het goed gaat. Dus banken zien de mogelijkheden: neem maar ondenkbare risico's, dan maak je of ondenkbare winsten en als het mis gaat is het verlies ook meteen catastrofaal en dat hoef je dan niet te lijden want dan "neemt de overheid de bank tijdelijk over." Je zou wel gek zijn als bank, zeg maar, om geen gebruik te maken van zo'n waanzinnige overheid. Als de ene bank het niet doet, doet de andere het wel, en die boekt dan de winsten (zolang de overheid en samenleving niet zelf in elkaar is geklapt; maar of dat nou door jou of een andere bank komt: probeer er in ieder geval eerst de winst uit te trekken.) Waanzin.

Uiteraard gaat het leven door als op deze manier het financiŽle stelsel wordt opgeblazen. Dit zijn regels die het huidige systeem kapot gaan maken, of de kans wordt wel heel groot. De kosten die de overheid maakt worden te hoog, ergens zal iets moeten gaan knappen. Dat weten ze bij de banken natuurlijk ook. Dus de vraag is vooral: waarom nu een ramp-systeem opzetten, waar moet dat heen leiden nadat het is ingestort ? We hebben ook nog het overheid leningen pyramide spel dat kan gaan instorten, dat probleem wordt ook al niet aangepakt. Wat is hier de bedoeling van, iedereen kan zien dat dit in ieder geval niet werkt op de lange en misschien al middel lange termijn. Waarom willen "ze" de samenleving financieel-economisch laten instorten ?

De inschatting van mij is: het is een wanhopige poging om terug te gaan naar de condities van de industriŽle revolutie. Geen overheidsdemocratie, zogenaamd geen geld voor fatsoenlijke werk en uitkeringsomstandigheden, en een sterke tweedeling tussen de heersende en proletarische klassen.

De klasse der arbeid heeft enorm veel bereikt sinds 1850. Hoe zou het kapitaal dat allemaal weer ongedaan kunnen maken ? De mensen willen niet dat het ongedaan wordt gemaakt, en we hebben de staats democratie ingesteld om ervoor te zorgen dat we de macht hebben. Wat is het antwoord van het groot kapitaal hierop ? Hoe kan in alle landen de dictatuur weer worden hersteld ? Hoe kunnen de mensen weer zo de wanhoop worden ingedreven dat ze zich stuk laten werken, kinderen inclusief, en dan nog buigen in nederigheid voor de grootste schoften die ooit op deze aardbol rondliepen ? Hoe doe je dat ?

Massale economische ontwrichting, en dan toeslaan vanuit het extreem rechtse, criminele volksdeel en proberen leger en politie mee te krijgen en zoveel mogelijk te vervuilen met op geweld beluste mensen.

Bedenk hierbij, AUB, dat niet de hele wereld zo'n relatief gezellig land is als Nederland (en zelfs hier is genoeg mis). Spanje was kort geleden nog een dictatuur, bijvoorbeeld, Nederland was bij het leven van onze huidige opa's en oma's nog overheerst door Nazi Duitsland. Begrijp heel goed dat deze wereld niet stabiel is, nooit stabiel is geweest, en dat het jaar 1850 min of meer gisteren was. Er is veel veranderd, zeker waar, en het lijkt ondenkbaar dat we weer dictatuur krijgen. Het volk is echt wel gewonnen voor de democratie, en wil in feite veel meer democratie dan we nu hebben. Er is geen discussie meer over. Maar het kapitalisme zit ook in een wanhopige situatie wat dat betreft. In feite worden ze het DAVID stelsel ingedrongen door de feitelijke ontwikkeling. Ze moeten eigenlijk de banken nationaliseren en politiek gaan aansturen, punt 1 op de lijst van een DAVID stelsel. Dat moet niet alleen sociaal historisch, maar nu zelfs financieel technisch ! Je blaast het systeem op als je het niet doet (alhoewel er nog een uitvlucht richting mini-banken is, maar blijkbaar heeft de waanzin zijn vat gekregen op de kapitalisten klasse zelf en gaan ze voor een soort alles of niets klap ?).

Het is niets meer of minder een schandaal dat grote delen van de bevolking vroeger zwaar tegen de borst had gestuit, want ze hadden de hypocrisie ervan haarfijn doorzien. Het spreekt boekdelen over de nu levende generaties dat het ze niet eens opvalt !

Desalniettemin is DAVIDWE blij dat de kapitalisten klasse zichzelf loyaal aan het DAVIDWE programma opblaast, want het is helaas nodig dat er een kei harde crisis aan komt die mensen uit hun diepe sociaal-economische slaap wakker schudt. Die ze wakker schudt zodat ze op houden te mekkeren over kleine details die al lang goed geregeld zijn in het DAVIDWE program, maar waar ze uit domheid en stuitende luiheid niet eens de energie voor willen opbrengen om het te weten te komen, en eens een keer voor positieve actie gaan. De kapitalisten voeren dus een goede politiek, de domheid van de bevolkingen eist die politiek van verelendung, en derhalve moeten de kapitalisten niet worden veroordeeld voor hun schandalige praktijken. Het zijn de mensen die het noodzakelijk maken dat het systeem instort, want hoe langer deze samenleving door rot, hoe erger de onvermijdelijke klap wordt. Een klap die onvermijdelijk is als er geen goed beleid komt. De mensen hebben in alle vrijheid het DAVIDWE program al afgewezen, en dus komt er geen goed beleid, en dus wordt de klap alleen maar groter en groter. Laat dan maar meteen zien waar het heen gaat als er geen goed beleid/systeem is. Wat is het nut te wachten tot ieder land een batterij kernwapens heeft om de wereld 5 keer te vernietigen (etc) ? Hoe eerder de klap, hoe minder de schade. Dus goed zo, ga zo door kapitalisten klasse, blaas de staten maar op, ontwricht de bedrijven maar waar al die domme mensen zitten te werken. Ontsla ze maar met tienduizenden, dan hebben ze weer eens tijd om na te denken en wakker te worden dat het zo niet verder kan.

Aan de andere kant, echter: waarom voert de kapitalisten klasse niet gewoon een DAVID stelsel in ? Is dat niet veel makkelijker ? Waarom moet het altijd weer via zoveel herrie en ellende ? Kunnen jullie nou niet 1 keer het goede doen, al was het je laatste kans ?

Niemand, niemand, niemand steekt ook maar 1 vinger uit om me te helpen met een DAVID systeem op te zetten. Denk je eens in hoeveel meer 2 mensen voor elkaar krijgen als maar 1. Niemand doet iets. Niemand. Dan is het ook hopeloos op deze manier door te gaan. Al was er maar 1 iemand die iets deed, dan waren de kansen al enorm om er zonder problemen uit te komen. Maar nu, na zoveel tijd nog helemaal niemand: dat is hopeloos (voor deze maatschappij). Ik denk: dat er dus echt helemaal niemand is, helemaal nul, helemaal niets en niemand, dat gaat je onvoorstelbaar kosten wereld, dat gaat je onvoorstelbare kosten opleveren die je je niet voor kunt stellen. Ik denk dat het bitter gaat worden, het wordt kei en kei hard, en het wordt bitterder dan bitter, en je gaat spijt krijgen van je dwaasheid en dat je denkt dat je het altijd beter weet ook al weet je helemaal niets en weet je zelf ook heel goed dat je er echt geen schurft van begrijpt, nooit wat van begrepen hebt ook, en er je hele leven nooit meer dan 20 minuten bij elkaar over na hebt gedacht. Zo'n drol ben je, zo'n sukkel, maar atoom bommen en economische crises maken geen onderscheidt, je gaat het gelag zelf betalen en je hebt het ruimschoots verdient. Je hebt je kansen gehad, meer dan nodig en meer dan je verdiende, dus betalen nu, tot de laatste cent betaal je je achterlijkheid terug. Je gaat overal voor betalen, alles dat je anders gratis had kunnen hebben. Overal komt een prijs op, overal komt wraak voor, overal ga je pijn voor lijden, alles wordt een verschrikking. Je wilde het goede niet toen het gratis was, dus nu ga je de prijs van je slechtheid betalen en die prijs wordt uit je botten gezogen en uit je spieren gescheurd, hoe je ook kermt en schreeuwt om genade.

Overal heb je je excuusje voor klaar, als het niet is dat het te zacht is, dan dat het te hard is; als het niet is dat het te kort is, dan dat het te lang is; als het X is, dan omdat het niet X is. Het gaat je niet om het argument, het gaat erom dat je de slechtheid kiest zonder dat je er een reden voor kunt verzinnen. Je kiest de slechtheid omdat je het spannend vind, het is spannend om mensen te laten lijden ... wanneer komt de wraak ? Is dat wat je wil, spanning en wraak ? Je vraagt er om.

Los de problemen op, of ze komen je halen. Je mag alle excuses inzetten die je hebt, niemand zal er naar luisteren. Je kiest voor de wraak, zieke wereld, met alles er op en er aan, je kunt hem krijgen.

Ik ben verantwoordelijk voor deze aardbol op dit moment, geloof het of niet want ik ben de enige die de zooi kan oplossen (zo te zien, wie anders is voor een DAVID stelsel, om nog maar te zwijgen van het hebben van een realistisch plan) ?.Maar wat kan ik als geen mens me helpt ? Ik ben ook maar een mens, ik kan toch niks behalve wat bedenken en schrijven ? Jullie wat angst proberen aan te jagen met je eigen gekloot op deze planeet, in de hoop dat je omkeert voordat je waanzin de realiteit wordt ? Wat kan ik alleen, behalve zeggen hoe het anders moet, en hoe precies, tot en met de laatste micrometer detail als je dat wil en nodig hebt ? Tot en met de kleur van de stoep tegels als je dat nodig hebt ? Maar niemand luistert, dus ik kan ook niets, ik heb gedaan wat ik kon, meer dan dat.

Dus ik trek mijn handen er van af en zeg: je kunt mijn systeem ten alle tijden doen, het staat hier en het staat paraat. Ik kan ieder gewenst moment de complete wereld aansturen als je dat nodig hebt (gebaseerd op de wetgeving, het is vooral zo niet alleen de wereld zichzelf laten aansturen). Je weet waar ik ben, hoe ik heet, hoe je mij moet vinden. Je weet welke wetten er kunnen komen, welk model keihard nodig is. Je weet hoe het in te voeren op allerlei manieren, en voor ieder wat wils. Je weet alles al hoe het moet. Meer kan ik niet doen. Dus mijn verantwoordelijkheid eindigt ook hier. Zoek maar uit wat je wilt, ik heb gezegd wat ik te zeggen had. DWAZEN, dat zijn jullie, luie dwazen. Tuurlijk, ik snap ook dat het ingewikkeld is, maar er zijn genoeg slimme mensen die mijn plannen hadden moeten op pikken en er wat mee doen. Maar ze wilden niet, hun ogen zaten achterstevoren in hun kop en ze zagen alleen zichzelf. Och och, ik heb medelijden met de mensen die echt serieus dom zijn, die kunnen er weinig aan doen. Het is ook allemaal niet zo simpel, dat zie ik ook wel in. Laten we toch alsjeblieft mijn plan gaan uitvoeren, het gaat zo niet goed. Denk toch niet steeds dat je het beter weet dan ik, want dat is verdorie gewoon niet zo. Ik weet het beter dan jou, ja, slikken die pil of je gaat verrotten in deze zieke wereld waar je nooit wat aan doet. Wie is hier nou zijn hele godganse leven mee bezig geweest, jij of ik ? Ik heb het toch uitgelegd, je kunt de argumenten toch controleren ? Je ziet toch dat ik goede dingen maak, werkt mijn sede programma soms niet ? Staat die schuur die ik heb ontworpen en gebouwd soms niet ? Ga hier maar vragen hoe ik bekend sta, dan zullen ze zeggen dat de dingen die ik maak goed in elkaar zitten. Oja, en nu heb je weer het excuusje verzonnen dat ik "arrogant" ben. Altijd heb je daar weer je zwarte vlag, en je kan hem altijd wel ergens kwijt. Ik ben wanhopig eerder, wat moet ik met zoveel domme mensen in zo'n grote en technische wereld, verdwaalde apen die niet weten met welk vuur ze aan het spelen zijn ?

Heb je alweer een excuusje klaar ? Dacht ik al. Veel plezier in de hel ermee.

Ik probeer je niet bang te maken zonder reden, je weet waar ik heen wil, en je weet welke ellende je jezelf erdoor kan besparen. Snap je iets niet ? Ben je het ergens niet mee eens ? Doe eens wat anders dan het probleem vergeten: denk er goed over na, en niet te snel opgeven, niet te snel denken dat je het wel weet of dat het eerste het beste idee dat je hebt ook klopt. Weet je wel zeker dat wat je denkt niet al lang de voorgestelde politiek is ? Weet je wel zeker dat je het goed hebt ? Mag je echt wel zomaar alles van tafel vegen omdat je dit of dat vooroordeel koestert ?