Thu Jan 14 16:40:04 UTC 2010

Oefenen van raad-voorzitters in eerlijk voorzitterschap

Stemming: ja 1, nee 0, onbekend 0, onthouding 0, afgehandeld ja

{0} Raad voorzitters zouden een zinnige hoeveelheid oefeningen moeten doen met het eerlijk voorzitten en omgaan met mensen die zich ongepast gedragen {1}.

{1} Dit is ook belangrijk omdat de geheime diensten het onmogelijk maken van vergaderingen door vreemd gedrag blijkbaar als nieuwe strategie gebruiken. Het is belangrijk om te beseffen dat geheim agenten in groepjes kunnen opereren, zodat bijvoorbeeld 1 persoon de zaak op stelten probeerd te zetten, en anderen die persoon daar bij steunen. Mensen met enige vaardigheid om mensen af te kappen en weg te sturen, eventueel de orde-dienst erbij te roepen, kan helpen. Bedenk hierbij echter ook dat de geheime agent zelf de voorzitter kan zijn, dus de controle is wederzijds. Is de voorzitter echt eerlijk ?

Als iemand een geheim agent blijkt te zijn betekend dit op zich nog niets. Er zal dan over besloten moeten worden. Paniek voetbal is voor kleine kinderen. Bedenk ook dat een geheim agent een potentiele geheime dubbel agent voor ons is (en een potentiŽle drie-dubbel agent voor de tegenpartij, etc). En hoe groter wij allemaal worden, hoe kleiner het aandeel geheime agenten. En: zolang het stemprotocol heerst en mensen zich niet laten klein blaffen door corrupte elementen hebben de geheime agenten geen bepalende macht over de besluiten. Onze algemene strategie is open, publiek, en verifiŽerbaar via stem protocol; daar zou niet doorheen te breken moeten zijn door een minderheid corrupte elementen.

Een orde-dienst (interne 'politie' spel, we spelen immers de hele grondwet na zo goed mogelijk) kan helpen als iemand probeerd vergaderingen te verstoren om mensen weg te jagen.Dit betekend letterlijk dat je aangifte kunt doen (zo niet 'moet doen' !) van een wetsovertreding van de grondwet, vastgestelde regels of zelfs gewoontes (klagen kan immers altijd). De interne DAVIDWE politie moet dan een onderzoek instellen, de zaak voor de interne DAVIDWE rechter brengen - voor zover de Nederlandse staats rechter niet bevoegd is, UITERAARD, het betreft hier enkel een privť spel binnen de kaders van de Nederlandse rechtstaat; deze interne DAVIDWE rechter is dus een scheidsrechter van een spel en niet meer dan dat. Voor de rechter is er dan een zaak met advocaten. Een andere optie is, uiteraard, om het te spelen via de raden, als het gaat over een politieke kwestie waarbij niet (direct) regels zijn overtreden (kan ook allebei proberen, aangeven en politiek bij de raden.) Gewoon de regels volgen en niet te snel opgeven, dan zou het goed moeten komen in principe.

Bronnen:


Obama staffer wants `cognitive infiltration' of 9/11 conspiracy groups 

  In a 2008 academic paper, President Barack Obama's appointee to head
  the Office of Information and Regulatory Affairs advocated "cognitive
  infiltration" of groups that advocate "conspiracy theories" like the
  ones surrounding 9/11.

  Cass Sunstein, a Harvard law professor, co-wrote an academic article
  entitled "Conspiracy Theories: Causes and Cures," in which he argued
  that the government should stealthily infiltrate groups that pose
  alternative theories on historical events via "chat rooms, online
  social networks, or even real-space groups and attempt to undermine"
  those groups.

  (...)

  Sunstein argued that "government might undertake (legal) tactics for
  breaking up the tight cognitive clusters of extremist theories." He
  suggested that "government agents (and their allies) might enter chat
  rooms, online social networks, or even real-space groups and attempt
  to undermine percolating conspiracy theories by raising doubts about
  their factual premises, causal logic or implications for political
  action."

  (...)

  Estrin notes that Sunstein advocates in his article for the
  infiltration of "extremist" groups so that it undermines the groups'
  confidence to the extent that "new recruits will be suspect and
  participants in the group's virtual networks will doubt each other's
  bona fides."

  (...)