Tue Feb 9 10:34:22 UTC 2010

Terug naar oude Universiteitenstelsel/diplomas

Stemming: ja 1, nee 0, onbekend 0, onthouding 0, afgehandeld ja

{0} Terug naar de doctor, ingenieur, titels en tradities op de universiteiten, totaal schrappen van alles wat met het Amerikaanse of Engelse 'master/bachalor' systeem te maken heeft. Mensen met 'master/bachalor' titels moeten als dat niveau lager is opnieuw examen doen voor de correcte titels in Nederland. {1}

Het 'master' stelsel is qua naamgeving een klap in het gezicht van het volk: wie zijn de mannetjes en vrouwtjes van de universiteit om zichzelf (overigens vanuit de politiek opgelegd) te titel 'Baas' aan te meten ?! Wat hebben wij te maken met amerikaanse woorden te maken. We zijn hier in Nederland, onze buurlanden zijn BelgiŽ en Duitsland, daarna Frankrijk, daarna pas Engeland, en in de verste verte niet Amerika. Met het Amerikaanse imperium hebben wij ook niks te maken, daar moeten we juist tegen in gaan. Met het Europese imperium uit Brussel hebben we ook niks te maken, en het is daar nog sterker onze plicht om er tegen in te gaan.

Het oude stelsel was prima, het is niet belangrijk dat ons stelsel overeenkomt met dat van Amerika; in het belang van de diversiteit is het misschien wel belangrijk dat we het anders doen.

De reden voor het 'master' stelsel is toch alleen maar gemanipuleer van de politiek, proberen de samenleving vorm te geven volgens het uitbuitingsprincipe van het kapitalisme.