Sun Jul 12 16:05:04 UTC 2009

(intern DAVIDWE) jos

Stemming: ja 1, nee 0, onbekend 0, onthouding 0, afgehandeld ja

Op persoonlijke titel zeg ik: ik zou het heel lastig vinden om steeds mijn politieke mening te moeten voorleggen aan leden alvorens het te kunnen publiceren. Aan de andere kant is dat een absolute en onvoorwaardelijke eis van de interne partij democratie, die nog belangrijker is dan welke inhoudelijke mening dan ook.

Ik zie ook een gevaar mbt infiltratie en incompetentie, die de interne democratie gebruikt voor eigen spelletjes. Aan de andere kant is er weer het gevaar van een dictatoriaal bestuur.

Daarom heb ik (nog altijd de absolute meerderheid binnen DAVIDWE) besloten om eigen ongeschaafde Nederlands politieke meningen te ventileren buiten DAVIDWE om op: http://www.socialism.nl/party/nl/jos, als er meer dan 1 lid is (en ik het dus eerst moet overleggen.) Die meningen kunnen dan eventueel gezien worden door andere (toekomstige) leden, alwaar het eventueel van stemmen, wijzigingen en/of amendementen voorzien kan worden. Hetzelfde kunnen die nieuwe leden uiteraard ook doen, dus is iedereen weer gelijk. Ik kan mijn mening kwijt zonder allerlei lastige procedures, en het wordt pas een DAVIDWE mening na een stemming (een niet aangenomen voorstel is in feite ook het ventileren van een mening, een "tegen" mening.)

Aangezien ik nu nog de meerderheid ben kan ik dit gewoon hier nog publiceren, bij deze. ./party/nl/jos is wellicht niet echt een partij, maar het is party/nl en mijn web site dus ik doe het zo.

DAVIDWE zijnde een democratische partij hoop ik dat er ook wat begrip is voor eventuele incompetentie hier of elders, want dat hoort er ook bij. Als alles via baasjes gaat die wel competent zijn maar niet zo democratisch, en als alles via de achter kamertjes binnen voor wordt gekookt, dan zal de uitkomst waarschijnlijk meestal wel aardig gepolijst zijn op het moment dat het naar buiten komt. Dat is dan bij DAVIDWE niet zo, in feite hoort alles op straat te liggen, en daarom zal het soms ook wel eens wat minder mooi eruit zien en kunnen er wat vreemdere dingen gebeuren (schat ik in, maar wie weet!). Dit zal ook voor mij (jos) (kunnen) gelden. In ieder geval zou ik iedereen willen oproepen om goed na te denken over te publiceren voorstellen, ook al doe ik dat misschien niet. Slecht voorbeeld moet niet gevolgd worden.