Tue Aug 4 10:11:51 UTC 2009

Personage

Omdat in vertegenwoordigde democratie het personage ook een beetje telt (zo min mogelijk, maar toch, je moet er een beetje vertrouwen in kunnen hebben dat als je even niet kijkt er geen rare dingen gebeuren): zo zie ik er dus uit met wereldkaart vandaag, en laatste 2 pasfoort fotos.

Luister maar eens een keertje naar wat je josje zegt, dan komt het wel goed. Toch ? Het hangt natuurlijk allemaal van jullie af. Maar een beetje een plan, een beetje een wet, volgens mij kan dat helemaal geen kwaad. Maar goed, he-le-maal zelf weten. Doe vooral niet wat ik zeg omdat ik het zeg, en doe vooral wat je zelf wilt omdat je het vindt. Er is geen grotere vijand dan de blinde "volgeling." Er is geen grotere vriend dan de eerbare oppositie.

Partij, fysieke manifestatie

Nu we toch met de fysieke manifestatie van deze zaken bezig zijn: Om een idee te krijgen van grootte: computer programma sede *) is 2 volle banden enkelzijdig groot, besluiten DAVIDWE nu (aug 2009) een halve band, boek 1 band.) ./post/* moet nog gedrukt worden.

[partij archief]

Mooi hť ? Vakjes tot 2017. Voor je het weet is het zo ver.
[partij archief, map]

Waar al dit geleuter in de computer geklopt wordt: [mijn computer]

... Waar zal de toekomst ons brengen ? Is dit archief binnen 10 jaar op de brandstapel geworpen door een fascistische dictatuur ? Is alles nog precies hetzelfde, alleen wat geler en stoffiger ? Is alles verdwenen, het interesseert toch niemand en dus mij uiteindelijk ook niet meer (reken daar maar niet op) ? Staan deze mappen binnenkort te glimmen aan de kop van 20 kasten vol met spullen in een perfect stofvrij gehouden partij archief van de regeringspartij van NL aan de kop van wereldwijde grondwettelijke aanpassingen ? Pikt een ietwat verveelde mantelmeeuw wat onherkenbare snippers voor zijn nest op in de brute wildernis die achterbleef in Europa nadat de mensheid uiteindelijk toch besloot dat zichzelf te vernietigen toch het beste plan was ? Liggen deze mappen ergens half weg te rotten in een muffe kruipruimte terwijl het anti-fascistische verzet tegen de martel dictatuur vecht in een toekomstige EU en VN die helemaal verzuurt zijn ? In deze wereld van vandaag zijn de mogelijkheden nog extremer dan ze vroeger al waren. Staan deze mappen ergens in een geheim archief van Rockefeller, ultra geheim roofgoed dat geen mens mag zien want het is eindelijk gelukt het anti-capitalistische verzet uit te roeien ? Wie durft het te zeggen ? Ik ga er van uit dat het allemaal goed komt, ook met het archief en DAVIDWE, ondanks enige ernstige aanpassings stuiptrekkingen van de huidige samenleving. Maar alles is vrij realistisch mogelijk, juist ook vooral omdat het voetvolk van vandaag zoveel voor ondenkbaar houdt (of moet ik zeggen: "(mode bewuste!) voetvolk ...," tja, want dat weten ze dan weer wel, dat intereseert ze wel. Maar goed, ik snap ook wel dat politiek saai kan zijn, wie weet brengt DAVIDWE daar ook wel wat verandering in. En daarna kan het persoonlijke leven ook wat minder saai worden, want met de democratie komt de macht, en dus gaan mensen dingen zelf beslissen - dat is: mensen gaan leven, ze waren min of meer dood, dan ze gaan ze leven; dingen besluiten is leven.) Gelukkig is de strijd voor democratie en gelijke rechten al heel erg succesvol geweest in de laatste eeuwen, daarom was er waarschijnlijk ook nog nooit zoveel kans dat het beter gaat in de toekomst. Zonder die strijd hadden we nu in een kansloze situatie gezeten. Stel je voor dat de adel nog aan de macht was, mensen nooit van stemmen of gelijke rechten hadden gehoord, maar de addelijke onderdrukkingslegers inmiddels wel met volautomatische geweren en sataliet gegevens de mensen uitzogen als geÔnstitutionaliseerde beroeps criminelen. Ga dat maar eens in een participatie democratie veranderen met land distributie en gedemocratiseerde bedrijven.

Zo tik ik het in, simpele HTML in de Linux text console. Zoals het hoort.

[mijn computer scherm]

Nu weet je hoe de dingen er uit zien hier. Heel normaal dus (zou ik denken). Goedkoop ook, het kost allemaal niet zo veel. Niets bijzonders al met al. Computer als iedere andere, houten kleding kast en wat oude gebruikte mappen, dat is alles. Wat doe jij met je computer en kleding kast ? Juist: je kopieert getrouw alles uit het DAVIDWE archief. Klopt ? Heel goed jongen, bravo.


*) Sede computer programma: Ik meen ooit eens gelezen te hebben dat toen de computers opkwamen de hoogste kapitalistische macht elite er bang voor was dat ze mensen logisch zouden leren nadenken. Met dat "wapen" in handen zouden de mensen dan iets aan de maatschappij kunnen veranderen ten positieve, op een manier die hen de macht zou kosten. De macht elite was toen van plan (uiteraard, daarom zijn ze de macht elite) om hier een stokje voor te steken. Maar we hebben GNU/Linux (en BSD, etc). Misschien is dit dan wel dat schrikbeeld van de macht elite dat realiteit wordt, ondanks het massa monopolie van het schrikwekkend afschuwelijk slechte en onprogrammeerbare M$. Van op M$ programmeren leer je alleen dat computers afschuwelijk zijn. Dat komt niet door de computers, maar omdat M$ zo ontzettend slecht is. Het probeerd eigenlijk de computer uit de computer te halen. Niets is zo betrouwbaar en voorspelbaar als een computer, zo oneindig programmeerbaar. Maar niet M$. Hoe dan ook, in mijn geval gaat dit schrikbeeld misschien wel op: eerst leren programmeren en goed leren nadenken op die manier, en dan dat inzetten om de maatschappij te helpen (de maatschappij te programmeren, dat is wetgeving maken die werkt.) Uiteraard snap ik ook dat mensen heel wat anders zijn dan computers. Als je iets zegt tegen GNU/Linux, dan doet het dat. Dit werkt niet zo bij mensen, en dat moet ook niet. Maar door computer programmeren leer je ook super netjes te zijn en op alle details te letten, want anders werkt het gewoon niet of draai je het uiteindelijk compleet en reddeloos in de soep. Vroeger was ik slordig, nu ben ik netjes, volgens mij heeft computers programmeren daar iets mee te maken gehad in mijn geval. Het is niet zo raar om te denken, denk ik, dat als je een redelijk groot computer programma kunt maken (sede is meer dan 25.000 regels, letter voor letter geschreven uiteraard), dat je dan ook wel een grondwet systeempje kan schrijven met bijvoorbeeld 239 wetten. Overigens lijkt het schrijven van zo'n grondwetje misschien moeilijker dan het was: ik wist vrij precies waar ik heen wilde, en het was dus meer een kwestie van de lege vlekken inkleuren met een op anti-corruptie gericht systeem. Zonder te weten waar je heen wilt met een grondwet, of met hele vage ideŽen, lijkt het me een bijna ondoenlijke klus.

Met enig recht zou je dus al deze zaken dus de vermaatschappelijking van de GNU/Linux revolutie kunnen noemen, alhoewel de GNU/Linux mensen mijn sede programma niet eens schijnen te willen steunen (er is 1 positieve publicatie over geweest, en toen was en bleef het stil). Het lijkt er op dat GNU/Linux politiek ook weer heel naieve mensen zijn, zoals eigenlijk iedereen behalve de top criminelen zelf, die ondanks hun virtuoze programmeren weinig snappen van de algemene corruptie dreiging. Misschien, als ze al bekend zijn met deze voorstellen op deze site, zijn ze gewoon bang voor een echte sociale open samenleving. Dingen roepen is 1 ding, het echt waar maken is nog wat anders. Of misschien weten ze het wel niet eens, eigenlijk zou dat nog erger zijn omdat sede het enige echte I'net democratie programma is. Wat mij betreft zit hier dus ergens een schandaaltje, want sede had het natuurlijk gewoon moeten maken binnen GNU en dat is niet gebeurd. Dat is compleet strijdig met ťn de voortgang van de software, ťn met de gestelde politiek inhoudelijke doelen. Maar prima hoor, ik ga er niet bij ze om zeuren, het is graag of niet en dan maar niet. Misschien hebben ze er wel een reden voor (1 of ander regeltje of smoesje zal snel gevonden zijn, bijvoorbeeld dat er nog teveel werk op de stapel lag en zo verder). Maar waar een wil is is een weg terwijl tussen sede en GNU/Linux niks lijkt te gebeuren. Dus is er ook geen wil, terwijl het nogal een kern zaak is, namelijk een functionaliteit die op andere platforms ook niet bestaat. Een zaak die de bredere maatschappij ook positief kan beÔnvloeden. De kwaliteit is prima goed genoeg van sede om er op zijn minst wat mee te doen. Zoals al het werk van mij krijgt het gewoon domweg totaal geen aandacht, het wordt compleet dood gezwegen. Ergens is dit erg prettig, namelijk nu weet ik zeker dat als ik wel aandacht had gekregen het niet inhoudelijk gebaseerd zou zijn, en dus nep. En dus onverdient, en dus zou een ongerijpte, domme mensheid opeens in een ultra gedemocratiseerde samenleving terecht komen, waar ze alleen maar een grote puinhoop van maken omdat ze dingen niet op inhoud kiezen maar op het smoelwerk of de glitter van deze of gene. Dus nu weet ik dat mensen geen inhoud hebben, dat ze zaken niet op inhoud kunnen kiezen en er wat voor doen. Dat is heel erg, het is eigenlijk het mislukken van de mensheid op de grens waar we een zeker sociaal / intellectueel doel hadden moeten halen (een grens van technologie). Wie weet kan dit verschil op de korte termijn nog gemaakt worden. Aan de andere kant moet ook gezegd worden dat er ook heel veel goed gaat, en veel dingetjes ook wel of mede op inhoud worden beslist. Het kan dus wel, of er is een zekere hoop dat het kan.

Het zou mij niet verbazen als sede nog eens de spil van het politieke proces wordt. Maar dat laat ik open want het is niet netjes op die manier voor je eigen programma te ijveren. In voorgestelde grondwet heeft het Referendum (3.1.b) de hoogste macht, en sede is het enige echte I'net referendum programma op dit moment ... Het kan referenda veel goedkoper, sneller, efficienter en preciezer maken, dus dat zou heel nuttig zijn in een sterk gedemocratiseerde samenleving. De huidige vorm van Referendums is relatief duur, langzaam en laat weinig keuzes toe; dat zorgt ervoor dat je minder Referenda kunt organiseren. Met een programma als sede kun je in feite aan de lopende band landelijke en lokale Referenda hebben, tot meerdere per dag elke dag als het echt moet. Het maakt ook stemmen op afstand makkelijker, waardoor gedelegeerden en stemgroepen ook makkelijker op afstand kunnen samenwerken en stemmen. Het is toch een heel groot verschil als je een mailtje krijgt waarin staat "kom vanavond naar de vergadering voor zus en zo en om te stemmen" na een lange werkdag, of dat je mailtje al een stembiljet is en je meteen terug kunt sturen met werkende echte stem erin. Je zou dan via I'net nog wat kunnen babbelen, chatten, of video-vergaderen voor 20 minuten ofzo, wat heen/weer pingelen van ideŽen/meningen, en dan stemmen en dan ben je in 30 minuten klaar. Of misschien weet je al lang wat je wil en ben je in 30 seconden klaar. En misschien was het nog leuk ook, allemaal zoveel ontspannender, maar wel echte macht en dingen worden besloten die er toe doen. Mooi toch ? Waarom niet ? Jullie zijn liever het slaafje van het groot-kapitaal ? Denk je echt dat daar een toekomst in zit ?