Een Betere Toekomst ?

analyse

* We kunnen geen betere wereld bouwen zonder een politiek economische oplossing: analyse, oplossingen, wetten. Een systeem moet worden ontwikkeld en een manier om het te krijgen (ondanks de vervorming van de democratie door het groot-kapitaal). Hier wordt een bepaalde oplossing voorgesteld, elders verder uitgewerkt.

* Handel in producten en diensten is (zou moeten zijn) een bescherming van de mensen die het produceren. Om eerlijk te zijn vereist dit gelijke macht tussen alle mensen.

* De zaken die onnodig fout gaan zijn het resultaat van het hebzuchtige en onverantwoordelijke management waarin geinvesteerd wordt door de gokkende privefinanciers voor eigen gewin (vervorming van de vrije markten door het prive-kapitaal).

oplossing

* Al het investeringsgeld wordt een democratisch aangestuurd middel, geen prive gokken meer met de levens van mensen ten bate van de onproductieve financiele investerings sector.

* Bedrijven worden democratieen op het moment dat de starter vertrekt. De starter krijgt een eerlijke compensatie en een aandeel van de toekomstige winst.

* Land voor natuur en publieke ruimte wordt eerst van het totaal bezit van de Natie afgehaald, wat over blijft wordt gelijk verdeeld. Wat er mee gedaan mag worden wordt beperkt door de overheid om chaos te voorkomen. U kunt dit recht niet definitief verkopen of verliezen, maar wel verhuren.

* Sectoren van productiviteit waar competitie voor consumenten voorkeur niet werkt omdat er te weinig deelnemers mogelijk zijn of omdat de kosten van het over de kop gaan te hoog zijn voor de maatschappij, worden aangestuurd door democratie/onderhandelingen.

* Geld wordt overgeheveld naar een nieuwe nationale munt om het prive kapitaal uit te spoelen. Het geld en schulden van mensen wordt overgezet naar de nieuwe eenheid, maar een maximum (30 keer het gemiddelde ?) gaat iedereen beperken, wat meer is wordt niet overgeheveld (het houdt op te bestaan).

* De grootte voor een Land wordt maximaal 100 miljoen stemmers, ieder Land wordt volledig soeverein.

methode

* Nadenken over (deze en/of andere) oplossingen. Zie voor theorie, grondwet voorstel en technologie:

http://socialism.nl
(grondwet vertaling) .

.

Teken Petitie:

Naam (echt), and wat u er verder aan wilt toevoegen (Land, Adres, leeftijd, beroep, korte opmerkingen, links, (misbruik wordt verwijderd)). Gebruik wat werkt in uw web browser (Unicode (&#...;), cut/paste van HTML document zou moeten werken).


Niet gepubliceerd, wat u hier prive aan toe wil voegen (e-mail adres, opmerkingen, etc).


Datum, elke vorm is prima.Eerste Onderschrijvingen.
Overzicht Onderschrijvingen.